Onschadelijke algenkiller

Omiprox en de bijhorende krachtige Omivac slibzuiger houden de zwemvijver op een schone manier kraakhelder. 
Onschadelijke algenkiller | TuinVAK
Omiprox is waterstofperoxide die gestabiliseerd wordt met een afgeleide van natuurlijke suiker. Na de 24 uren werking blijven er enkel water, zuurstof, drinkbare alcohol die vervliegt en dode algen over.
Chloor is in kleinere dosissen reeds kankerverwekkend, vruchtbaarheidsverlagend op latere leeftijd en oorzaak van allergieën en dit reeds bij erg jonge kinderen*. Algenbestrijders bevatten vaak zware metalen, fosfaten, restchemicaliën, zilvernitraat (rode ringen in zwemvijver), nawerkende ontsmettingsmiddelen, en heel veel voeding voor de volgende cyclus van algen. Gevolg : Grote milieu- en gezondheidsrisico’s, chronische hoge kosten, een ganse zomer een vicieuze cirkel van onderhoudswerk met uw zwemvijver en uiteraard leidt dit meestal tot grote ergernissen.

OPROEP: Omiprox zoekt tuinbouwbedrijven en ZZP’ers die willen samenwerken om samen de zwemvijvers van hun klanten op een snelle en efficiënte wijze proper en gezond te houden. De natuur en hun klanten zullen er hun erg dankbaar voor zijn. Omiprox zal hen hiervoor dan ook gepast belonen.
*Prof Alfred Bernard van de UCL Louvain-la-Neuve
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.