Primeur elektrisch aangedreven maaimachine

08-02-2023
Primeur elektrisch aangedreven maaimachine

Op 1 februari 2023 hebben Paul Vester (technisch beheerder) en Nienke Kwikkel (programmamanager Betrekken bij Groen) van Landschap Noord-Holland de eerste in Nederland geleverde elektrisch aangedreven Köppl maaimachine in ontvangst genomen van Hans de Jong, eigenaar van Köppl dealer Rijkhoff Mechanisatie in Wormerveer.

Primeur elektrisch aangedreven maaimachine

Landschap Noord-Holland is de grootste gebruiker van Köppl maaimachines die zij met dank aan de subsidie van Provincie Noord-Holland uitlenen aan de vrijwilligers die vele natuurgebieden onderhouden.

Toen begin 2022 weer een aantal maaimachines vervangen moesten worden heeft importeur Van der Haeghe BV een elektrisch aangedreven machine voor demonstratie ter beschikking gesteld. De reacties van de gebruikers waren zo positief over de rust die de machine gaf, de bediening en de capaciteit van de accu dat de keus voor deze elektrisch aangedreven maaimachine snel gemaakt was.

Met deze elektrisch aangedreven machine draagt Landschap Noord-Holland verder bij aan het verlagen van haar CO2 footprint. De accu zal opgeladen worden door zonnestroom van de panelen op het dak van de werkplaats in Busch en Dam.

Alle vrijwilligers die met deze machine gaan werken zullen een persoonlijke instructie ontvangen hoe op een verantwoorde en veilige manier omgegaan dient te worden met machines met een elektrische aandrijving.