Retourservice houten pallets

21-09-2022
Retourservice houten pallets

Baksteenproducent Vandersanden start samen met het Nederlandse 2Return een pilotproject voor een retourservice van houten pallets in Nederland en België.

Retourservice houten pallets

Daardoor vermindert de baksteenproducent het wegwerpgebruik van materiaal, zet het bedrijf volop in op circulariteit en komt het steeds dichter bij zijn doel om in 2050 CO2-neutraal te zijn.

‘We zetten een volgende stap in ons duurzaamheidsverhaal. Het mooiste maak je samen en door onze krachten te bundelen met onze klanten en 2Return, trekken we onze duurzaamheidsgedachte op alle niveaus door, van productieproces tot verpakking en transport’, zegt Raf Jansen, COO bij Vandersanden.

Na gebruik haalt 2Return namens Vandersanden wegwerppallets bij de klanten op, checkt ze op herbruikbaarheid, voert eventuele herstellingen uit en zorgt er vervolgens voor dat de pallets van Vandersanden weer bij de baksteenfabrikant terechtkomen. Op die manier kunnen houten pallets gemakkelijk hergebruikt worden en vermindert Vandersanden het wegwerpgebruik van materiaal. Bovendien biedt Vandersanden deze service volledig gratis aan.

Vandersanden rolt dit proefproject in een eerste fase uit bij een beperkt aantal geselecteerde klanten in Nederland en België. In een tweede fase evalueert Vandersanden het project en scherpt het bedrijf, waar nodig, de processen aan, om vervolgens de ophaalservice grootschalig uit te rollen in België en Nederland.