Samenwerking voor kansrijk beroep hovenier

Groen Uitzendburo, Zone.college, Opleidingscentrum Groene Veluwe en het UWV werken samen aan een uniek programma voor mensen die zich laten omscholen tot aankomend hovenier. 
Samenwerking voor kansrijk beroep hovenier  | TuinVAK
De eerste 15 deelnemers zijn gestart. Zij volgen 3 maanden lang, 2 dagen per week de opleiding Aankomend Hovenier. De overige 3 dagen in de week lopen de deelnemers stage om de geleerde theorie in de praktijk toe te passen. Na een succesvolle stage ontvangen de deelnemers een arbeidsovereenkomst voor de duur van minimaal 6 maanden vanuit Groen Uitzendburo.
Met de opleiding, die door het Zone.college en Groene Veluwe wordt verzorgd, leren de deelnemers alles over planten, bodemkunde en bemestingsleer. Daarnaast doen ze ook praktische vaardigheden in de aanleg op, zoals beplanten, snoeien en bestraten. De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Als de deelnemers hiervoor slagen ontvangen ze het erkende branche-certificaat Aankomend Hovenier van de VHG.
Foto van links: Jack de Reus (Zone.college), Berend Klein (Groene Veluwe), Abiam van Triest (Groen Uitzendburo), Petra Westerhoff (UWV), Herbert de Witte (Zone.college)
Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.