Schilders meest aangevraagde vakspecialisten in Nederland

Algemeen 03-01
Schilders meest aangevraagde vakspecialisten in Nederland

Liever niet zelf aan de slag met het schilderen van je kozijnen? Schilders zijn de meest aangevraagde vakspecialisten van Nederland. Dit komt naar voren uit onderzoek van Homedeal. Na schilders doen Nederlanders het meest een beroep op dakdekkers en hoveniers.

Schilders meest aangevraagde vakspecialisten in Nederland

Homedeal onderzocht in welke provincie welke vakspecialist het meest aangevraagd wordt. Hiervoor zijn meer dan 350.000 aanvragen geanalyseerd. De gemiddeld meeste aanvragen van heel Nederland per inwoner? Die worden gedaan in Flevoland. In Noord-Holland steken de inwoners het vaakst zelf de handjes uit de mouwen. Daar wordt gemiddeld gezien het minst gebruikgemaakt van professionele vakspecialisten.

Aanvragen voor vakspecialisten

In Flevoland, de provincie met de meeste aanvragen voor vakspecialisten, worden schilders het meest aangevraagd. Naast de schilders zijn ook dakdekkers erg gewild. Zij worden na de schilders het meest ingezet. Na daken bedekken en schilderen hebben de Flevolanders ook graag een piekfijne tuin, met hoveniers op nummer drie van gewilde vakspecialisten.

Glaszetten en airco’s

Opvallend is dat het plaatsen van een airco in Zuid-Holland bovenaan staat, maar verder alleen in Limburg in de top-drie aangevraagde klussen terug te zien is. Ook glaszetten is maar één keer terug te zien in de provinciale lijstjes met de meest aangevraagde klussen. De glaszetter staat in Utrecht namelijk op de tweede plaats en komt verder in Nederland nergens naar boven in de top-drie meest aangevraagde vakspecialisten.

Wil jij weten welke vakspecialisten in jouw provincie het meest worden aangevraagd? Kijk dan hier.