Van verflucht naar frisse lucht

23-10-2021
Van verflucht naar frisse lucht

Leersum heeft er een nieuwe straatnaam bij: de Cees Willemseweg. Na 50 jaar trouwe dienst bij Boomkwekerij Darthuizer in Leersum, wordt de gouden jubilaris verrast met een eigen straat op het bedrijf. In bijzijn van directeuren Guido en Alexander Ilsink van het familiebedrijf onthult de 71-jarige Leersummer het straatnaambord.

Van verflucht naar frisse lucht

Een gouden bedrijfsjubileum is in Nederland zeer uitzonderlijk. Cees begon zijn loopbaan bij een schildersbedrijf maar omdat er toentertijd nog veel chemische dampen uit de verf kwamen, besloot hij in 1971 te solliciteren bij de Darthuizer boomkwekerij. Van verflucht naar frisse lucht! Binnen het bedrijf heeft Cees met zijn groene vingers naar schatting meer dan een miljoen heesters en bomen opgekweekt! Collega’s typeren Cees als loyaal, punctueel en iemand met een hart van goud die altijd klaar staat als er extra werkzaamheden zijn.

Bijzondere mijlpaal

Collega Thijs Meijers uit Amerongen behaalde deze bijzondere mijlpaal ruim 5 jaar geleden en is toen eveneens verrast met een eigen straat. Ter gelegenheid van zijn smaragden jubileum (55 jaar) krijgt Thijs een boot (om de recent aangelegde natuurvijver mee te onderhouden) naar zich vernoemd. Thijs is een aimabele man met veel humor. Hij begon 55 jaar geleden bij de Darthuizer Boomkwekerij en Zaadhandel als leerling boomkweker. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies binnen het bedrijf behartigd. Het grootste deel van zijn dienstverband is Thijs vrachtwagenchauffeur geweest.

Nog dagelijks actief
Beide vrienden, samen goed voor meer dan 105 arbeidsjaren bij Darthuizer, zijn nog dagelijks actief op de kwekerij. Zowel Cees als Thijs staan iedere werkdag om half 8 paraat. Na de koffie volgt de werkbespreking en gaan Cees en Thijs aan de slag. Ondanks de pensioengerechtigde leeftijden denkt geen van de mannen nog aan stoppen! Bijzonder is ook dat Cees en Thijs drie generaties Ilsink van het familiebedrijf hebben mee gemaakt: Louis, Guido en Alexander. De zeldzame jubilea zijn 10 september groots gevierd met alle medewerkers van de boomkwekerij.

Van verflucht naar frisse lucht

Van verflucht naar frisse lucht