Waarop letten bij tuinmeubelen kopen?

#Tuinvak 18-06-2019
Waarop letten bij tuinmeubelen kopen?

Wanneer je een tuin hebt, wil je natuurlijk een hoek waar je lekker kunt relaxen met luxe meubelen. Hier vind je diverse tips hoe je jouw tuin met tuinmeubelen kunt inrichten en ook andere zaken waar je rekening mee dient te houden.
Waarop letten bij tuinmeubelen kopen?
Het design is vaak een van de eerste dingen waar je naar zult kijken. Zorg dat je tuinmeubelen aansluiten bij de rest van je geheel, zo betrek je je interieur van je huis mooi en geef je de tuin een vertrouwd gevoel. Het wordt als het ware een verlengde woonkamer.

Maak een logisch geheel
Een mooie grote tuinmeubelset klinkt aantrekkelijk, maar zorg ervoor dat je tuin wel overzichtelijk blijft en er genoeg ruimte overblijft, bijvoorbeeld voor gras, een zwembad of andere spullen die je kunt plaatsen. Het kan helpen om eerst een (3D) ontwerp te maken om zo een beeld te hebben bij jouw ideeën. Zo heb je een beter idee of het past. Je kunt uiteraard ook een tuinarchitect om hulp vragen.

Materiaal en onderhoud
Het materiaal van de tuinmeubelset is erg belangrijk in de keuze. Je hebt tuinmeubelsets die zijn gemaakt van aluminium, maar ook van bijvoorbeeld kunststof, hout of andere materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Met name hout vergt meer onderhoud en behandelingen. Neem een kijkje bij de tuinmeubelshop om zo inspiratie op te doen van de huidige trends.

Weerbestendigheid en duurzaamheid
Regen en vocht zijn vaak slecht voor je meubels. Hou hier dus van tevoren rekening mee. Ook al geeft hout bijvoorbeeld een robuuste uitstraling, hout kan slecht tegen regen en dient beschermd te worden. Hierbij moet je denken aan hoezen die je over de set kan plaatsen. Of de set dient in bijvoorbeeld een schuur opgeslagen te worden. Materiaal als kunststof of aluminium kan veel beter tegen diverse weersomstandigheden waardoor je minder maatregelen hoeft te treffen. Het verplaatsen van aluminium meubels is daarbij een stuk makkelijk dankzij het lichte gewicht.