Spring naar hoofdcontent
Andreas STIHL NV
Andreas STIHL NV

Andreas STIHL NV

De STIHL Groep ontwikkelt, produceert en verkoopt machines voor tuinonderhoud, bosbouw, landbouw, landschapsonderhoud en de bouwsector met de nodige aandacht voor veiligheid. Dat ruime aanbod vult STIHL aan met digitale innovaties om de verschillende doelgroepen de verwachte kwaliteit te kunnen bieden. Alle machines, accessoires, beschermende kleding en toebehoren worden aangeboden via een gespecialiseerd netwerk dat bestaat uit 42 eigen distributie- en marketingmaatschappijen, ongeveer 120 invoerders en meer dan 55.000 dealers in ruim 160 landen.  

STIHL investeert continu in de toekomst en houdt hierbij rekening met de impact op de maatschappij en het milieu. Consumentenbelangen, milieubescherming, sociaal-economische kwesties en mensenrechten worden systematisch mee in beschouwing genomen.  

STIHL werd in 1926 opgericht en is sinds 1971 wereldwijd het best verkochte kettingzaagmerk. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Waiblingen bij Stuttgart. De productie is wereldwijd verspreid over zeven landen: Duitsland, de VS, Brazilië, Zwitserland, Oostenrijk, China en de Filippijnen. In 2021 behaalde STIHL met 20.094 medewerkers wereldwijd een omzet van 5.06 miljard euro. 

STIHL BENELUX werd in 1985 opgericht en telt op vandaag 80 medewerkers.  Met een netwerk van 775 dealers realiseerde de organisatie met hoofdzetel in Puurs-Sint-Amands een omzet van 176 miljoen euro.   

Facebook BE: https://www.facebook.com/stihlBENL/
Facebook NL: https://www.facebook.com/stihlNL/
Instagram BE: https://www.instagram.com/stihl.belgie/
Instagram NL: https://www.instagram.com/stihl.nederland/
Youtube: https://www.youtube.com/c/STIHLBenelux
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/10324268