1300 vierkante meter Nederlandse sedum op Duits dak

Parkeergarage Hornschuchpromenade in Fürth is voorzien van extensieve dakbegroeiing door de aanleg van Sedumcassettes van Mobilane. 
1300 vierkante meter Nederlandse sedum op Duits dak  | TuinVAK
De open parkeergarage biedt ruim 380 parkeerplaatsen. De parkeergarage is zo ontworpen dat het eenvoudig van uitvoering is, kosteneffectief is, een aantrekkelijke uitstraling heeft en tegelijkertijd gemakkelijk te onderhouden is. De Max Bögl Group en Isobautec als uitvoerende partners hebben daarom gekozen voor het MobiRoof systeem van Mobilane voor de vergroening van het 1300 vierkante meter garagedak.
 
MobiRoof is een systeem van voorgekweekte Sedumcassettes die een snelle en eenvoudige montage garanderen. De vergroening van het hele dak duurde slechts drie dagen. Het aanbrengen van een drainagelaag was niet nodig. Het cassettesysteem wordt gebruiksklaar opgeleverd: beplant met een Sedummix en voorzien van een speciaal substraat voor drainage en waterberging. “Naast de vele productvoordelen is een zeer doorslaggevend argument voor een groen dak zonder twijfel dat de dakvegetatie duidelijk bijdraagt aan een verbetering van de luchtkwaliteit. De CO2 wordt gereduceerd en de fijne stofdeeltjes worden gebonden - dit is onmisbaar in binnenstedelijke gebieden ”, zegt de constructie manager van de Max Bögl Group.
 
Bekijk hier de video