14e editie Boominfodag een daverend succes!

Donderdag 11 mei 2023 namen meer dan 250 geïnteresseerden deel aan de 14e editie van de jaarlijkse Nederlandse Boominfodag.

Foto: Stadswerk

Daar bovenop was deze dag in de bosrijke omgeving van Yuverta mbo Velp ook de studentenwedstrijd van de Nederlandse Kampioenschappen voor Boomspecialisten te aanschouwen en genoten een flinke groep boomliefhebbers van een verdiepende workshop op 12 mei.

Boominfodag met gevarieerd programma

De Boominfodag bood twee dagen lang een gevarieerd programma vol informatieve en interactieve activiteiten. Vakgenoten uit binnen- en buitenland namen deel aan lezingen en workshops over verschillende aspecten van boomverzorging, boombescherming en stedelijke vergroening. Opvallend deze middag was dat er, naast de aanwezigheid van boomspecialisten, ook veel geïnteresseerden uit andere aanpalende vakgebieden aanwezig waren: ecologen, landschapsarchitecten, technisch adviseurs en collega’s uit de cultuurtechniek waren onderdeel van de grote bezoekersstroom. Een trend waarvan Stadswerk en Koninklijke VHG hopen dat deze zich de komende edities voortzet.

Foto: Jan Willem de Groot opent de 14e Nederlandse Boominfodag, samen met wethouder Cathelijne Bouwkamp (gemeente Arnhem).