56V professionele heggenscharen met extreem laag gewicht

56V professionele heggenscharen met extreem laag gewicht

Echo neemt, bij het ontwikkelen van nieuwe professionele 56V heggenscharen, de eigenschappen en prestaties van de benzinemotorenvariant als basis om een switch van benzine naar accu voor de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bij de nieuwe release van de DHC-2200R en DHC-2800R is dit te herkennen: een zeer laag gewicht, een vergelijkbare balans, draaibaar handvat, geïntegreerd antivibratiesysteem en vergelijkbare messensets. Deze modellen worden ook versterkt met veel verbeteringen.

56V professionele heggenscharen met extreem laag gewicht

De nieuwe modellen zijn ongeveer 20 procent lager in gewicht t.o.v. vergelijkbare andere machines in de markt. De DHC-2200R weegt 2,9 kg zonder de 2,3 Ah-accu, inclusief deze accu komt het gewicht op minder dan 4 kg.
De overbrenging van het vermogen gebeurt in een aluminium behuizing met gelagerde tandwielen. Hierdoor is er veel minder wrijvingsverlies op de drijfstangen dankzij de gekooide naaldlager.
Deze aluminium behuizing kan gevuld worden met vet via een vetnippel of via een plug opening, zonder de machine te moeten demonteren. Om de levensduur van de tandwielen te optimaliseren, wordt de draairichting van de DC-elektromotor bij iedere actie op de gashendel (trigger) omgekeerd, waardoor een gelijkmatige belasting van de tandwielen wordt gegarandeerd.
De messen kunnen gemakkelijk geslepen worden zonder de messen te demonteren. De messen kunnen langzaam verschoven kunnen worden via een opening in het aluminium tandwielhuis, waarin een M6 boutje dient gemonteerd te worden.

56V professionele heggenscharen met extreem laag gewicht

Twee modellen heggenscharen

Er zijn twee modellen beschikbaar:

· DHC-2200R met een mes van 600 mm (effectieve snijlengte: 562 mm) en een gewicht van 2,9 kg (zonder accu).

· DHC-2800R met een mes van 750 mm (effectieve snijlengte: 714 mm) en een gewicht van 3,1 kg (zonder accu)

Beide heggenscharen zijn in te stellen op een toerental voor grof snoeiwerk van maximaal 3.200 snijbewegingen per minuut, en voor het ‘scheren’ van een heg is een knipsnelheid van 4.600 min-1 te selecteren. De heggenscharen hebben een IPX4-beschermingsklasse en kunnen bijgevolg gebruikt worden tijdens natte omstandigheden.

De messenset is lazergesneden, aan drie zijden geslepen en heeft een neusbeschermer. Tevens hebben de messen een nieuw patent wat ervoor zorgt dat bij een ongeplande blokkering van de messen, de kans op het breken van tanden sterk gereduceerd wordt. Het systeem absorbeert de schokken in een metalen ‘brug’ die in de messet werd geïntegreerd.

Draaibaar handvat

Het draaibaar handvat in vijf standen (-90°, -45°, 0°, +45°, +90°), de twee te selecteren messnelheden en het lage gewicht maken deze machines volgens Echo erg aangenaam in gebruik. Alle eigenschappen zijn aanwezig om met een zo gering mogelijke belasting voor de gebruiker deze professionele machines langdurig en continue in te zetten.

De Echo 56eFORCE-heggenscharen zijn nu verkrijgbaar bij de Echo-dealer vanaf € 495,04 excl. BTW (geleverd zonder accu en lader).