Actieplan stages en leerbanen

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) wil met het Actieplan stages en leerbanen nog ongeveer zesduizend mbo-studenten aan een stage of leerbaan helpen.

Door bestaande en toekomstige leerbedrijven via verschillende kanalen te benaderen wil

Door bestaande en toekomstige leerbedrijven via verschillende kanalen te benaderen wil SBB de nog bestaande stagetekorten terugbrengen. Hiervoor zet SBB dit najaar online communicatie in, gericht op sectoren en regio's waar de grootste tekorten zijn. Met name in de sector Voedsel, groen en gastvrijheid (VGG) ziet SBB nog tekorten.

Om met de campagne zoveel mogelijk mbo-studenten te helpen, roept SBB erkende leerbedrijven op hun stages en leerbanen te actualiseren in het portaal MijnSBB. Op die manier kunnen mbo-studenten reageren op beschikbare plaatsen via Leerbanenmarkt.nl of Stagemarkt.nl. Voor de student betekent een stage of leerbaan een fijne praktijkplek bij een erkend leerbedrijf en voor het leerbedrijf is een mbo-student frisse energie binnen het bedrijf. Bovendien hoort het leerbedrijf van de student de nieuwste inzichten van het vak.