Adviseer je klanten online

#Tuinvak 06-04-2020
Adviseer je klanten online

Nu is het moment voor mensen om na te gaan denken over eventuele veranderingen in hun tuin. Dat biedt kansen voor de hovenier! 
Adviseer je klanten online
Iedere dag verandert de situatie rondom de bestrijding van het coronavirus. Er komen steeds meer maatregelen om ons te beschermen en ons zoveel mogelijk gezond te houden. De agenda’s zijn leeg, activiteiten worden afgezegd. Wat overblijft zijn de zorg en aandacht voor het gezin, maar ook voor huis en tuin.

Ook voor hoveniers is het wennen: waar je voorheen wellicht enthousiast met een team aan de slag ging, moeten we nu (tijdelijk) meer afstand van elkaar houden. Overleg met je klant over deze situatie. Kijk ook of de klant ervoor open staat om bepaalde onderhoudsklussen zelf op te pakken.
Als hovenier heb je ook dan een belangrijke rol: door mensen juist te adviseren, kunnen ze dit voorjaar zelf aan de slag in hun tuin. Jouw expertise komt daarbij goed van pas en is voor mensen erg waardevol. Zo ontstaat een mooi samenspel tussen expert en klant. Durf je juist nu kwetsbaar op te stellen en samen met je klant het onderhoudscontract te herzien.
Tijd voor nieuw tuinontwerp
Contact leggen met de klant betekent niet alleen (gratis) advies geven. Het betekent ook een kans om gezamenlijk een meerjarenplan te maken en een nieuw tuinontwerp voor het voetlicht te brengen. Laat mensen met hun gezin brainstormen over hun wensen: misschien willen ze een klein moestuintje maken, denken ze na over een uitdagende natuurlijke speelplek in de tuin of willen ze door een pergola meer schaduw creëren. Er is nu volop tijd en gelegenheid om aan dit soort projecten te werken!
Veilig (online), digitaal, eenvoudig en snel
Met garDsign kan de consument ook zelf mee ontwerpen aan zijn of haar droomtuin. Het ontwerp vormt vervolgens de basis voor het gesprek tussen jou en de consument. Je kunt met een professionele blik een definitief ontwerp voorleggen.
In deze tijden dat we massaal thuiswerken, zullen consumenten het steeds gebruikelijker vinden om digitaal te werken. Met garDsign kun je het ontwerp en de bijbehorende offerte eenvoudig via de digitale weg delen en presenteren. Ook is het mogelijk om digitaal eenvoudig te communiceren over de tekening. De consument kan via een link de offerte en het tuinontwerp in 2D en 3D zelf bekijken. Eenvoudig, snel en nu ook: veilig.

Adviseer je klanten online
Adviseer je klanten online