Alkylaat brandstof - 100% CO2-gecompenseerd

Materiaal en Gereedschap 26-02
Alkylaat brandstof - 100% CO2-gecompenseerd

CLEANLIFE®FREE alkylaat brandstof voor tweetakt- en viertaktmotoren is speciaal ontwikkeld voor de bos- en tuinbouwsector.

Alkylaat brandstof - 100% CO2-gecompenseerd

De speciale brandstof is vrij van benzeen, zwavel en lood, wat niet alleen bijdraagt aan een lagere milieubelasting maar ook zorgt voor een gezondere werkplek voor gebruikers, met name voor bos- en houtarbeiders. De bewezen kwaliteit zorgt voor een optimale verbranding en verlengt de levensduur van de motoren.

Bij het toepassen van deze brandstof is er nog steeds een uitstoot van CO2 en een geringe hoeveelheid fijnstof, maar CLEANLIFE® FREE gaat nog een stap verder. Iedere geproduceerde hoeveelheid alkylaat brandstof wordt vastgelegd en gerelateerd aan de per liter (2,880 kg CO2e/liter) uitstoot CO2 die in totaal vrijkomt. Deze waarde wordt door de producent 100% gecompenseerd. Een deel van de financiële bijdrage van CLEANLIFE® FREE wordt geïnvesteerd in CO2-reductieprojecten ter compensatie van de totale uitstoot. Hiermee is het gebruik van CLEANLIFE® FREE klimaatneutraal.

Alkylaat-brandstof ook voor luchtgekoelde motoren

De voorgemengde 2-takt mengolie is een volledig synthetische olie met hoge prestaties. Een houdbaarheid van 4-5 jaar is geen probleem voor CLEANLIFE® FREE. Het zal niet ontmengen van de brandstof, noch in de machine, noch in de originele verpakking.

Hoewel deze 2-taktmengolie is ontwikkeld voor watergekoelde tweetaktmotoren, kan het ook worden gebruikt in luchtgekoelde tweetaktmotoren, omdat het voldoet aan de vereisten van API TC+.