Alles-in-één BBQ, pizzaoven en rookoven

Algemeen 14-03
Alles-in-één BBQ, pizzaoven en rookoven

De nieuwe Charlie Outdoor Charcoal Oven is een alles-in-één houtskoolbarbecue, pizzaoven, rookoven en grill. Het zet het traditionele concept van barbecueën op zijn kop.

Alles-in-één BBQ, pizzaoven en rookoven

Dit formaat rechtopstaande houtskoolovens wordt al tientallen jaren door professionele koks gebruikt omdat het (afgezien van de heerlijke rooksmaak die het in alles wat ze koken geeft) veel hogere temperaturen kan bereiken dan een huishoudelijke oven. 

Alles-in-één BBQ, pizzaoven en rookoven

Charlie's magie ligt in de eenvoud van het ontwerp: het gaat niet om uitgebreide kooktechnieken; Het is eigenlijk een heel eenvoudig stuk gereedschap dat gemakkelijk te gebruiken en probleemloos is en tegelijkertijd heel veel voedsel kan bereiden.

Alles-in-één BBQ, pizzaoven en rookoven

Oventemperatuur urenlang instelbaar

Een van de belangrijkste innovaties die Charlie anders maakt, is dat je de temperatuur urenlang tussen 100°C en 400°C kunt instellen en houden, wat betekent dat hij perfect is voor het maken van pizza's, barbecueën, grillen, braden, warm of koud roken, brood bakken of gewoon low 'n slow gaan. Het ontwerp betekent dat het werkt als een schoorsteen, waar de temperatuur wordt geregeld door de hoeveelheid lucht die binnenkomt (via de onderkant) en naar buiten gaat (via de bovenkant). Er zijn slechts drie standen voor de ventilatieopeningen: temperatuur stijgend, temperatuur vasthoudend, temperatuur dalend, waardoor het ongelooflijk eenvoudig te bedienen is.

De Charlie Oven is ook ontworpen om zeer onderhoudsarm te zijn. Alle as van de houtskool valt gewoon in de asla. Als het eenmaal is afgekoeld, trek je het er gewoon uit en leeg je.