Alternatief voor de kruiwagen

19-09-2022
Alternatief voor de kruiwagen

Bobcat heeft de nieuwe MT100-minirupslader geïntroduceerd, die handmatige arbeid overbodig maakt en een goed alternatief biedt voor het gebruik van kruiwagens, spades en ander handgereedschap bij klussen in de bouw, de groenvoorziening, de landbouw of bij sloopwerkzaakheden.

Alternatief voor de kruiwagen

Met een standaardbreedte van amper 904 mm. en een gewicht van slechts 1.500 kilo kan de MT100 gemakkelijk door nauwe doorgangen en wordt werken in kleine ruimten een stuk eenvoudiger.

Het geïntegreerde bestuurdersplatform van de MT100 geeft de gebruiker een goed zicht aan de zijkanten van de machine en op het aanbouwdeel. In combinatie met het rupskettingsysteem zorgt het bestuurdersplatform op de MT100 voor meer gebruiksgemak en comfort voor de bestuurder. Dankzij de ISO-joysticks van de MT100 met hun ergonomische ontwerp kan de machine heel nauwkeurig gemanoeuvreerd worden.

‘Met de MT100-minirupslader kunnen gebruikers zelfs in de kleinste ruimtes goed bewegen, waar andere machines dat niet kunnen’, zegt John Chattaway, Loaders Product Manager bij Bobcat. ‘De machine kan zwaar werk aan; van het opruimen van materiaal onder transportbanden in groeven en op stortplaatsen tot het graven, uitgraven, heffen en verplaatsen van grond- en ander materiaal op de bouwplaats en bij sloopwerk. De MT100 kan uit de voeten met vrijwel alle aanbouwdelen van de grotere compacte laders van Bobcat.’