Amourette Superb White Beste Nieuwigheid

Amourette Superb White Beste Nieuwigheid

Agapanthus praecox 'HPP4087' (Amourette Superb White) heeft de Green Retail Award voor Beste Nieuwigheid PLANTARIUM|GROEN-Direkt ontvangen. De plant is ingezonden door Highland Potplants, uit ’s-Gravenzande. De award werd uitgereikt op de Zomerdagen van GROEN-Direkt. 

Amourette Superb White Beste Nieuwigheid

Agapanthus praecox 'HPP4087' (Amourette Superb White) heeft een frisse witte kleur en is bijzonder rijkbloeiend met veel bloemstelen en veel bloemen per bloeiwijze. De plant is doorbloeiend; er worden steeds nieuwe stelen gevormd. De KVBC jury was zeer te spreken over de goede presentatie waarin kleine, maar zeer rijkbloeiende planten in tuincentrumkwaliteit worden getoond.

12 planten gekeurd voor Beste Nieuwigheid

Voor deze eerste zomereditie van de keuring voor Beste Nieuwigheid van PLANTARIUM|GROEN-Direkt waren vijftien planten aangemeld. Uiteindelijk zijn er twaalf planten gekeurd. Naast de gouden medaille voor de Beste Nieuwigheid bekroonde de jury drie planten met een zilveren en drie planten met een bronzen medaille. 

De jurering van de nieuwigheden in de categorie Beste Nieuwigheid wordt gedaan door deskundige keuringscommissies van de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC). 

De najaarseditie van PLANTARIUM|GROEN-Direkt vindt plaats op 23 en 24 augustus 2023 en is geopend van 7 tot 17 uur (op donderdag tot 16:00 uur).