Arbeidsmarkt voor iedereen

Cedris heeft met sectorwerkgevers Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, FME en BKN een manifest gepubliceerd waarin ze een nieuw kabinet oproepen ervoor te zorgen dat de arbeidsmarkt voor iedereen toegankelijk wordt. 
Arbeidsmarkt voor iedereen | TuinVAK
Dat is nodig, omdat honderdduizenden mensen willen en kúnnen werken, en omdat werkgevers staan te springen om werknemers in de zorg, techniek, het groen en de schoonmaak. De afgelopen periode liet zien dat er steun is voor die inclusieve arbeidsmarkt, nu is het tijd die plannen om te zetten in actie menen de organisaties.
Honderdduizenden mensen wíllen en kúnnen werken, maar hebben hierbij ondersteuning nodig. Werkgevers staan te springen om deze werknemers, maar lopen tegen belemmeringen aan. Er zijn investeringen nodig om te zorgen voor passende opleidingen, ondersteuning van werknemers bij reguliere werkgevers, risico’s weg te nemen bij werkgevers, innovaties mogelijk te maken ten behoeve van baankansen en last but not least: om het landelijk netwerk van sociaal ontwikkelbedrijven te versterken.