Arnhem wipte in 2023 de meeste tegels

Bij de vierde editie van het NK Tegelwippen, die liep van maart tot en met oktober 2023, werden in totaal ruim 4,5 miljoen tegels verruild voor gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Een nieuw record! In 2022 waren dit 2,8 miljoen tegels.

Arnhem
Halderberge
Vlaardingen

Daarnaast nam een recordaantal van 173 gemeenten deel aan het kampioenschap om onze steden en dorpen koeler, waterbestendig en biodiverser te maken.

De drie gouden scheppen gaan naar Arnhem, Vlaardingen en Halderberge: zij wipten de meeste tegels per inwoner. Gemeente Arnhem verwijderde de meeste tegels (461.850), ruim 10% van het totaal aantal tegels, en wint daarmee ook nog eens de enige echte gouden tegel! 

413.000 m² tegels gewipt

Door initiatieven zoals buurtacties, tegeltaxi’s en ontelbaar veel (gevel)tuintransformaties zijn door bewoners en gemeenten tegels in recordtempo verwijderd. In totaal zijn 4.548.466 tegels verwijderd, oftewel 413.000 m². Dat zijn zo’n 82 voetbalvelden aan groen erbij. Op basis van tegels per inwoner is dit jaar Halderberge kampioen. Per inwoner werden daar 4,3 tegels verwijderd. 

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.