Batibouw 2024 de moeite waard

Beurs 04-03
Batibouw 2024 de moeite waard

Op Batibouw 2024, van 17 tot en met 25 februari in Expo Brussel, was ook van alles te beleven voor wie zich bezig houdt met het buitenleven. De redactie van Tuinvak ging voor u kijken en licht hieronder enkele highlights toe.

Buitenlounges in bamboe van Gazebo Garden

De originele creaties, echte buitenlounges, van Gazebo Garden nodigen uit om 6 tot 12 personen te ontvangen. Met familie of vrienden is het goed om op elk moment van de dag onvergetelijke en gezellige momenten te delen, voor een aperitief of voor lange momenten aan tafel. De tuinhuisjes zijn perfect aangepast aan het klimaat van onze regio's en creëren een unieke sfeer in groene ruimtes en beschermen tegelijkertijd tegen hitte en vochtigheid. De bamboestructuur is bijzonder resistent en wordt overhangen door een dak van nipa-blad (palmbladeren uit de Filippijnen); waterdicht en verwijderbaar, is het even esthetisch als solide. Perfectionisten, selecteert Gazebo Garden de beste grondstoffen en de creaties zijn het resultaat van de knowhow van de beste ambachtslieden. Alle tuinhuisjes worden aangevuld met comfortabel en trendy meubilair, waaronder banken en tafels. Op aanvraag zorgt Gazebo Garden voor de levering en montage, onderhoud kan ook aan het team worden toevertrouwd.

Batibouw 2024 de moeite waard

gazebo-garden.be

Het hele jaar genieten van buitenleven

De natte herfst en koude winter zijn niet de fijnste periodes om buiten te zijn. Of toch? Met een waterdichte terrasoverkapping geniet je het hele jaar door in je eigen tuin. De natuur geeft zuurstof en energie. En daar profiteer je maximaal van met een aluminium terrasoverkapping, welk weer het ook is. Integreer verwarming, speakers en verlichting voor de ultieme buitenbeleving. Het comfort van binnen, omringd door de natuur. Een vrijstaande overkapping of een lamellendak in je tuin, het is een echte eyecatcher. Maar vooraleer je overgaat tot de effectieve aankoop, wil je natuurlijk weten wat een terrasoverkapping kost. Een Renson terrasoverkapping is altijd maatwerk. De terrasoverkapping prijzen worden dan ook sterk beïnvloed door verschillende factoren. Denk maar aan het type dak, het formaat van de overkapping en de gewenste opties en zij-elementen. Voor een offerte op maat kan je terecht bij ons erkend verdelernetwerk.

renson.net

Innovatief keramisch design van MBI

GeoProArte® van MBI De Steen Meesters maakt levensechte designs mogelijk dankzij het innovatieve, keramisch design. Een oersterke betonnen drager voorzien van een hoogwaardig keramisch design wat mogelijk gemaakt is door de nieuwste designtechniek. Kies je voor houtlook, natuursteen of een decoratief design? Met de ontwerpvrijheid van een penseel zijn de mogelijkheden eindeloos. GeoProArte® is sinds 2022 verkrijgbaar! De GeoSteen® collectie betreft tegels en stenen met een hoogwaardige toplaag op basis van op natuurlijke kleur geselecteerde granulaten. GeoCeramica® is een keramische tegel die onlosmakelijk is verbonden met een stabiele, drainerende onderlaag. Daarnaast is ook er ook voldoende keuze in de budgetvriendelijke BasicSteen collectie. Kies voor keramische tuintegels als je specifiek op zoek bent naar keramische producten van 2cm, 3cm of 4cm dik. Dit betreft de merken Mirage, Alcalagres, Rak en Triagres. Maar ook GeoCeramica® vind je in dit overzicht. GeoProArte®, GeoCeramica® en GeoSteen® zijn de topmerken van MBI en worden geproduceerd in Nederland in één van onze vier fabrieken. Daarnaast heeft MBI exclusieve samenwerkingen met topproducenten in Europa van keramische tegels. Voorbeelden hiervan zijn Mirage en Triagres.

mbi.nl

Mozaïektafels ut Vietnam

Table Mosaïque in de buurt van Lyon werkt samen met een productieatelier in Vietnam om unieke collecties te creëren. Table MosIque vervaardigt uitsluitend smeedijzeren tafels en stoelen. zij zijn gespecialiseerd in grote afmetingen en hebben een collectie van meerdere maten en kleuren ontwikkeld voor interieur en exterieur. Het werk richt zich op kleuren (handgemaakt keramiek) en natuurlijke materialen voor een harmonieuze combinatie die onze producten onderscheidt van elke andere tuinset. Men vindt in Châtillon (Frankrijk, 69380) de lokalen van 2000 m2 met een zeer grote voorraad, kantoren (secretariaatsdienst, boekhouding, dienst na verkoop, management)en bezorgdienst (met 6 chauffeurs). Elk jaar is Table Mosaïque aanwezig op meer dan 45 beurzen in Frankrijk en in het buitenland met het breedste assortiment mozaïektafels en -stoelen in Frankrijk en volledig ontworpen door François Sabatier. Op deze beurzen of winkels kunnen de verkoopadviseurs, die al jaren met hen samenwerken, u zeer goed informeren over de producten.

tablemosaique.com

OFYR Kamado Table voor de buitenkeuken

De OFYR Kamado Table PRO Black voor de buitenkeuken is een speciale tafel voor de Kamado-bbq. De tafel biedt een solide basis voor de bbq, is eenvoudig te verplaatsen en kan worden gebruikt om eten voor te bereiden. In de handige extra opbergruimte kunnen accessoires worden opgeborgen.Een Kamado-bbq is ideaal om vlees langzaam te garen. Een Kamado-bbq houdt warmte en rook vast en zorgt voor een unieke smaak. Leg het langzaam gegaarde vlees daarna op OFYR voor de finishing touch en demonstreer uw kookkunsten. Teakhout is een natuurlijk, duurzaam product dat binnen moet worden opgeslagen als het langere tijd niet wordt gebruikt. De tafel is geschikt voor de  de grote Big Green Egg. Let op: Big Green Egg zijn niet inbegrepen in de OFYR Kamado Table PRO Black. De geur van gegrild vlees, vis of groenten, al gauw komt het ultieme zomergevoel naar boven. Niets is immers zo gezellig als samen grillen met familie en vrienden via een tafelbarbecue of via een volledig uitgeruste buitenkeuken. Het creëert een heerlijke sfeer die mensen steeds meer weten te appreciëren. Meubili biedt een mooi aanbod aan stijlvolle buitenkeukens, vuurhaarden en vuurschalen.

meubili.be

Ontspannende oase binnen of buiten

Softub's zijn licht, draagbaar, comfortabel en milieuvriendelijk. Of het nu binnen of buiten is, een Softub kan uw favoriete plek in een ontspannende oase veranderen. De Softub spa is ontworpen om u onvergetelijke, stressvrije momenten te bezorgen, een ruimte voor rust en ontspanning. Het verlost lichaam en geest van de dagelijkse spanningen. Softub® spa's zijn licht van gewicht, eenvoudig te gebruiken en te installeren en uniek in hun mobiliteit. De enige echt draagbare spa's, zodat u nooit gebonden bent aan één locatie. Alles wat je nodig hebt is een stopcontact en een tuinslang. Via de ‘Ozonator’, een waterzuiveringssysteem, kunt u genieten van een schoon zwembad telkens als u het gebruikt. Het automatische ozonzuiveringssysteem biedt een intensief en aanvullend programma. Dankzij de unieke Whisper-technologie behoren Softub® spa's tot de stilste spa's op de markt. Zodat u kunt ontspannen en tot rust komen in alle rust. Lederlook afwerkingen, eigentijdse kleuren, praktische accessoires... Softub® spa's bieden een chique design, resoluut in de maat van de tijd, aanpasbaar aan alle interieur- en exterieurstijlen.

softub.be

Overvloeien van binnentegels naar buitentegels

Brukomtegel is gespecialiseerd in het in elkaar laten overvloeien van binnentegels en buitentegels. Zo creëren we één harmonieus geheel. De binnentegels zijn daarbij net wat dunner dan de buitentegels. Brukomtegel beschikt over een ruim gamma aan keramische tegels waarbij de combinatie indoor/outdoor perfect mogelijk is. Keramische tegels met betonlook of een marmerlook, mogen er dan als natuursteen uitzien, het gaat om andere producten. Een natuursteen heeft zijn charmes, maar weet dat er meer nadelen aan verbonden zijn dan bij keramische buitentegels. Natuursteen vergt aardig wat onderhoud, is niet kras- en vlekbestendig en gaat na een tijdje verkleuren. Neem dit dus zeker mee in je overweging als je een beslissing gaat nemen over je terrasvloer. Terrastegels in natuursteen look vormen een fantastisch, betaalbaar en onderhoudsvriendelijk alternatief. Wel de look, niet de zorgen. Bij Brukomtegel vind je een ontzettend groot aanbod aan natuursteen look tegels. Denk maar aan: keramisch marmer, keramisch blauwsteen, keramisch travertin en keramisch graniet. Stuk voor stuk met een fraaie tekening. Een andere topper in het gamma van Brukomtegel zijn de betonlook terrastegels. Betontegels voor het terras hebben dezelfde stoere look & feel als natuurlijk beton. Ook deze terrastegels zijn steeds uitgevoerd in 2 cm dikte.

brukomtegel.be

Van tijdloze klassiekers tot niet te missen trends

Met de zomer voor de deur lijstte Impermo op Batibouw de mooiste buitentegels nog eens op. Van tijdloze klassiekers tot niet te missen trends. De donkergrijze terrastegel Tilestone Rock Natural voelt zich zowel thuis in klassieke en landelijke tuinen als in moderne omgevingen. De natuursteenlook heeft deze keramische tegel te danken aan de tekening van een gevlamde kwarts. Dat authenticiteit en onderhoudsvriendelijkheid niet haaks op elkaar hoeven te staan, bewijst Tilestone Belga Grigio, een keramische tegel met blauwe steen look. Deze grijze terrastegel heeft een subtiel gegolfd oppervlak, waarbij je het uitzicht krijgt van een doorleefd materiaal, gevormd door de tijd. In dezelfde collectie zit de Tilestone Belga Beige. Precies dezelfde kenmerken, maar dan met een beige natuursteenoppervlak. Tilestone Grove Nature is vorstvrij, antislip en bijzonder onderhoudsvriendelijk. Een bruine houttekening met noesten siert dit keramische parket. Heel gelijkaardig, maar iets lichter is Tilestone Grove Sand. De afgetekende noesten zijn perfect afgestemd op de structuur aan de oppervlakte. Het is die lichte structuur die voor een antislipeffect en een vorstvrije tegel zorgt. Er bestaat ook een variant van 1 cm dikte voor binnen! Zo laat je je terras naadloos overvloeien in je interieur.

impermo.be

Verstelbare vloerdragers van Buzon

De terrasvoeten van Buzon zijn in de hoogte verstelbaar, waardoor terrassen tot 1120 mm verhoogd kunnen worden. Met behulp van talrijke accessoires kan een helling van 5%, tot soms 10%, gecorrigeerd worden. Ze zijn geschikt voor de plaatsing van verschillende soorten en vormen terrasbekleding. Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en produceert Buzon vloerdragers voor terrassen om een buitenruimtes naar een hoger niveau te brengen. Buzon staat iedereen bij die een technische expertise wenst tijdens de realisatie van zijn terras. ‘Streven naar wat de klant wil’ is het motto van Buzon. De verstelbare terrasvoeten van Buzon worden in polipropyleen vervaardigd. De kwaliteit van dat materiaal garandeert hun onberispelijke weerstand tegen slechte weersomstandigheden, veroudering, ultraviolet licht, klimaatschommelingen en in bepaalde omstandigheden tegen wind. Buzon dragers worden geregeld als ‘Green Product’ bestempeld, vanwege het gebruik van gerecycleerd polipropyleen. De regelbare tegeldrager PB, de recentste aanwinst in het gamma van Buzon®, is ideaal voor de aanleg van privéruimten. Met zijn verstelbare hoogte van 18 tot 955 mm is hij gemakkelijk af te stellen en maakt hij een snelle en betrouwbare aanleg mogelijk. Het grotere oppervlak van de kop van de PB-tegeldragers is speciaal aangepast voor de plaatsing van dikke keramische tegels op tegeldragers.

nl.buzon.be