Betaalbaar roestbruin

02-09-2022
Betaalbaar roestbruin

Betondingen timmert inmiddels al tientallen jaren hard aan weg als totaalaanbieder van betonproducten in Nederland en België. In 2005 werd er begonnen met een klein assortiment van paalmutsen, betonpetten en muurafdekkers, maar tegenwoordig zijn er meer dan duizend verschillende en unieke betonproducten via de webwinkel verkrijgbaar.

Betaalbaar roestbruin

Iedere dag opnieuw wordt er alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat klanten hun producten razendsnel in huis hebben, maar ook op het gebied van productinnovatie blijft Betondingen zeker niet stilzitten.

Betaalbaar roestbruin

Roestbruin

Dat Betondingen blijft inzetten op productinnovatie zien we terug in de onlangs geïntroduceerde L-elementen en betonpoeren in de kleur roestbruin. Door het aanbieden van producten in deze nieuwe kleur wordt er een andere optie geboden ten opzichte van cortenstaal. Cortenstaal is behoorlijk prijzig en met de verwachting dat de staalprijzen voorlopig onder druk zullen blijven staan wordt er hierdoor aan klanten een goedkoper alternatief geboden zonder dat ze al te veel moeten inleveren op kwaliteit.

Op het eerste gezicht zijn deze producten dan ook vrijwel niet te onderscheiden van cortenstaal, ondanks dat ze eigenlijk gemaakt zijn van stampbeton. Het wordt dus nog steeds mogelijk om een duurzame uitstraling te realiseren in je tuin, alleen zal je hier niet de hoofdprijs voor betalen. Op dit moment zijn deze producten exclusief verkrijgbaar via de webwinkel van Betondingen.

Waarom roestbruin?

Cortenstaal is een materiaal dat enorm sterk is en beschikt over enkele unieke eigenschappen. Zo is het materiaal tot wel tien keer sterker dan staal en is het vrijwel onderhoudsvrij. Toch zijn het niet alleen maar voordelen waar je van kunt profiteren. Ten eerste is het materiaal, vooral in vergelijking met andere materialen, dus behoorlijk prijzig.

Een ander nadeel is dat cortenstaal tijdens het roestproces, dat enkele weken of maanden in beslag kan nemen, roestplekken kan veroorzaken. Dit kan worden veroorzaakt door roestwater dat van de producten af kan druppelen. Wanneer dit vervolgens op je tegels of andere oppervlaktes terechtkomt kan dit roestplekken veroorzaken, waarna je deze zal moeten verwijderen met een roestoplosser.

Tot slot zijn er voor een optimaal roestproces van cortenstaal afwisselende periodes van nat en droog weer nodig. Wanneer er sprake is van een langdurige droogte kan het zijn dat het enkele maanden duurt voordat het cortenstaal de unieke bruin/oranje kleur aanneemt.

Wil je nu niet te maken krijgen met de bovenstaande nadelen of geld besparen? Dan is er door Betondingen een bijzonder interessant alternatief in het leven geroepen, namelijk L-elementen en betonpoeren in de kleur roestbruin.