Bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem

20-12-2022
Bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem

Na ruim 5 jaar onderzoek en testen is er een gloednieuwe productielijn, waarmee MBI De Steenmeester een nieuwe sierbestratingscategorie heeft geïntroduceerd: GeoProArte®.

Bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem

De productielijn draagt de naam ‘De nieuwe Rembrandt’ vanwege de bijzondere designtechniek van Nederlandse bodem. Bedrijven van over de hele wereld komen De Nieuwe Rembrandt bekijken en de samenwerkende partijen zien het als succescase. Voor de designtechniek is nu een Nederlands octrooi verleend.

GeoProArte® is een sterke betonnen tegel voorzien van een hoogwaardig design. Daarbij wordt het design middels een nieuwe designtechniek aangebracht op een betontegel met uiterste precisie en binnen enkele seconden. Daarmee is uitvinder MBI in staat de esthetiek van een keramisch design te behalen.

Het geruwde oppervlak is nodig voor een betere slipweerstand. Zo is de GeoProArte® veilig om te belopen met verschillende weerscondities. Een 4-voudige beschermlaag beschermt het design tegen vloeistoffen, vetten en zuren.

GeoProArte® is uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award 2022. Het thema van 2022 was: ‘How Designers Think’. De jury stelde als voorwaarde dat een kanshebbend design ook antwoorden biedt op moderne vraagstukken. Dat sluit aan bij het gedachtegoed achter deze nieuwe sierbestratingscategorie: een vernieuwde basis leggen voor de volgende generaties.