Biologisch afbreekbare CRF-technologie

Biologisch afbreekbare CRF-technologie

ICL Growing Solutions introduceert een revolutionaire biologisch afbreekbare coatingtechnologie voor haar gecontroleerd vrijkomende meststoffen (CRF) in de turfmarkt: eqo.s®-technologie.

Biologisch afbreekbare CRF-technologie

De nieuwe coating voor stikstof voldoet aan toekomstige (EU) meststoffenwetgeving en zal fieldmanagers en greenkeepers helpen de efficiëntie van het voedingsstoffengebruik te verhogen en hun CO₂ voetafdruk te verlagen met behoud van de hoge kwaliteit van hun grasvelden.

Met de gepatenteerde eqo.s release-technologie neemt ICL het initiatief in het aanbieden van een volledig biologisch afbreekbare coating met snellere afbraak van ureum. De innovatie zal in eerste instantie worden geïntroduceerd in ICL’s premium CRF producten: Sierrablen en Sierrablen Plus.

CRF-producten met de nieuwe eqo.s-technologie hebben dezelfde voordelen voor grasprofessionals als de huidige CRF-producten met bestaande coatingtechnologieën, aangezien ze beide de Nitrogen Use  Efficiency en de voedingsstoffen opname door de plant verbeteren.

Bovendien:

* Veldproeven met eqo.s tonen een duidelijke vermindering van stikstofuitspoeling, vervluchtiging en denitrificatie aan;

* Eqo.s laat een verbeterde groei en kwaliteit zien met minder meststoffen, omdat met eqo.s minder bemestingen per groeicyclus meestal voldoende zijn;

* Eqo.s laat dezelfde consistente, betrouwbare afgifte van voedingsstoffen zien voor een optimale groei.