Biologische tuinplanten vliegen de deur uit

Sprinklr.co verkocht tot en met augustus 2023 maar liefst 50% meer planten dan in 2022. In totaal kwam er alleen al in 2023 in de Nederlandse tuinen 21.000 m² aan biologisch groen bij waar bijen en andere insecten vrolijk rondzoemen en biodiversiteit welig tiert.

Biologische tuinplanten vliegen de deur uit | TuinVAK
Impact ondernemers Suzanne en Liedewij

Het ‘steward owned’* bedrijf verkocht 189.000 biologische tuinplanten versus 119.000 planten in 2022. Ook opvallend: potgrond en compost werd maar liefst 3,5 zo vaak besteld als in 2022.

‘Vraag naar biologische tuinplanten zal groeien’

Liedewij Loorbach van Sprinklr.co: “We verwachten dat de vraag naar biologische tuinplanten nog meer zal groeien nu steeds meer Nederlanders zich realiseren dat je alleen iets voor de natuur doet in je tuin als je planten neerzet die niet bespoten zijn. Kwekers die willen overstappen op biologische teelt zijn zeer welkom. We roepen hen op om contact met ons op te nemen”.

* Een ‘steward owned’ bedrijf is in handen is van een stichting, wiens enige taak is om erop toe te zien dat het bedrijf geleid wordt volgens de missie, en is dus geen middel om geld te verdienen, maar een middel om de missie te dienen.