Biotechnologische transformatie

Het Spaanse tech-bedrijf Bioo en Donker Groep zijn in oktober 2022 een samenwerking aangegaan. Donker Groep gaat de producten van Bioo naar de Nederlandse markt brengen en installeren.

Biotechnologische transformatie | TuinVAK

Bioo is in 2015 opgericht en focust zich op de biotechnologische transformatie van onze wereld. Om deze technische revolutie ook in Nederland te laten plaatsvinden was Bioo al enige tijd op zoek naar een partner. Donker Groep bleek hiervoor de juiste match.

Met deze samenwerking zal de Donker Groep onder andere via haar divisie Donker Interieur en Donker Groen Bioo-producten in Nederland gaan toepassen. Donker gaat daarbij diverse producten naar de markt brengen waaronder het Bioo panel & de Bioo switch.

Het Bioo panel bevat een biologische batterij. Planten, grond en water zorgen voor het opladen. Deze technologie kan worden gebruikt om in de verlichting van onder andere parken en tuinen te voorzien.

De Bioo switch is een levende installatie waarbij planten worden ingezet als schakelaars. Licht, geluid, video's en vele andere functionaliteiten kunnen in één keer door deze technologie worden geactiveerd. Gewoon door een plant aan te raken.