Bladblazers en heggenscharen

Eurogarden presenteert de enkelzijdige heggenscharen uit de ECHO HCS-serie en de ECHO PB-8010: de sterkste ruggedragen bladblazer in de markt en ter wereld. Dankzij de immense blaaskracht van de ECHO PB-8010 gaat de productiviteit flink omhoog. Bladblazers worden ook ingezet voor bijvoorbeeld reiniging en met meer kracht gaat dit natuurlijk een stuk sneller. De PB-8010 heeft een professionele motor van 79,9 cc / 4,2 kW en weegt 11,3 kg. Hij produceert een luchtvolume van 1.818 m3/u en maximum luchtsnelheid van 94,5 m/s. EuroGarden, importeur van ECHO, presenteert de primeur voor de Benelux op de Groen Techniek Holland beurs op 10, 11 & 12 september in Biddinghuizen. 
Bladblazers en heggenscharen | TuinVAK
Bladblazers en heggenscharen | TuinVAK
Efficiëntie
Wanneer efficiëntie en een laag gewicht hoog op de lijst staan van de hovenier, dan zijn enkelzijde heggenscharen een goede keuze. De ECHO heggenscharen hebben een opvangplaat (of deflector) op de messet. Door de opbouw van de machine kan het gewicht duidelijk lager blijven in vergelijking met vergelijkbare dubbelzijdig werkende machines.Met zo’n 500 tot 600 gram minder ga je dat per dag goed in schouders en armen voelen. Het niet meer afrapen van het snoeimateriaal op de bovenzijde van de haag geeft ook een grote tijdsbesparing. In één beweging schep je als het ware het snoeimateriaal tijdens het scheren eraf.
Bij de verticale snoeibeweging valt het snoeisel op afstand van de haag op de bodem door de deflector, wat het opruimen na de snoeibeurt vergemakkelijkt. Ook het knippen in één richting komt het resultaat en de gezondheid van de heg enkel ten goede. De ECHO HCS enkelzijdige heggenscharen zijn te verkrijgen met de meslengtes 59 cm, 73 cm en 84 cm.