Bloemenpark Appeltern maakt nieuw rosarium

Algemeen 21-03
Bloemenpark Appeltern maakt nieuw rosarium

In Bloemenpark Appeltern wordt steeds meer plaats gemaakt voor kleurrijke bloemenborders. Een rosarium mag natuurlijk niet ontbreken en daarom is half maart 2024 de eerste hand gelegd aan een 2500 m2 groot rosarium.

Bloemenpark Appeltern maakt nieuw rosarium

De roos past perfect bij de beleving die het park haar bezoekers wil bieden. De roos is immers de bloem die symbool staat voor de liefde; wereldwijd in alle culturen.

In het rosarium in Appeltern komen meer dan 50 soorten rozen te staan in alle denkbare kleuren. Het eigentijdse rosarium is ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met rozenspecialist Piet Hanekamp. Er is niet alleen gelet op het geuren- en kleurenpalet. Het rosarium biedt ook informatie over de aanplant, de juiste keuze in deze tijd van klimatologische veranderingen en de verzorging van rozen in de eigen tuin. Vanaf juni kunnen bezoekers volop genieten van de geuren en kleuren in de nieuwe rozentuin in Appeltern.

Appeltern wordt steeds aantrekkelijker voor partners

Rozenkweker Piet Hanekamp heeft zich als partner aangesloten bij Bloemenpark Appeltern, net als zo’n 200 andere Appeltern Partners. Door de uitbreiding van het park wordt het voor ondernemers steeds aantrekkelijker om zich te verbinden aan het unieke groene platform.