Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers

Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers

Bobcat heeft de eerste vier modellen gelanceerd van de nieuwe maaierlijn voor de Europese markt. Het gaat om zitmaaiers, stand-on maaiers en achterloopmaaiers.

Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers

De machines zijn onderdeel van het eind 2022 geïntroduceerde portfolio voor machines voor terreinonderhoud (GME). De introductie in Europa volgt op de succesvolle lancering in Noord-Amerika twee jaar geleden, toen het bedrijf het Amerikaanse maaiermerk BOB-CAT overnam; inclusief de fabriek in Johnson Creek. BOB-CAT startte de productie van maaiers in 1970 en heeft inmiddels een sterke positie in de Amerikaanse markt opgebouwd.

Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers

De modellen die in Europa worden geïntroduceerd zijn de ZT3000 en ZT3500 professionele zero-turn zitmaaiers, de ZS4000 stand-on maaiers en de WB700-achterloopmodellen. De nieuwe maaiers zijn een aanvulling op het bestaande assortiment van Ryan Turf Equipment voor gazononderhoud, compacte tractoren, minirupsladers en de kleine knikladers die al onderdeel uitmaakten van het GME-assortiment van Bobcat.

Bobcat introduceert vier nieuwe maaiers

Alle eigenschappen van Bobcat-producten

Daniele Paciotti, directeur GME-productlijn voor Bobcat: “Deze nieuwe maaiers combineren de typische eigenschappen van Bobcat-producten zoals een hoge productiviteit en een lange levensduur en ze leveren een perfect maairesultaat. Onze zero-turn maaiers bieden een uitstekende stabiliteit, ongeacht de snelheid of de bewegingen. Met een brede wielbasis en een laag zwaartepunt zijn deze machines een betrouwbare partner voor bestuurders in alle omstandigheden.”