Bollenboeren graven onderbroeken op

#Tuinvak 18-06-2019
Bollenboeren graven onderbroeken op

Tulpenboer Tom Groot heeft samen met studenten van het Clusius College uit Hoorn onderbroeken opgegraven uit zijn bollenperceel in Nieuwe Niedorp. Het katoenen ondergoed heeft twee maanden in de grond gezeten en er is niet veel van over. 
Bollenboeren graven onderbroeken op
Een goed teken want het bollenperceel heeft kennelijk een actief bodemleven. Een goed bodemleven zorgt voor vitale en sterke gewassen. Als knipoog naar zijn aanstaande vaderschap had Boer Tom tevens een wit katoenen rompertje ingegraven. Ook daar is er weinig meer van over. De ludieke bodemtest, de zogenoemde ‘Soil Your Undies’-challenge, is dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en meer dan honderd onderbroeken zijn medio april door bollenboeren in hun percelen ingegraven. Een vakjury bepaalt welk bollenperceel in Nederland de beste bodem heeft.
Foto vanaf links: Karlijn van Andel (studente Clusius College Hoorn), tulpenboer Tom Groot en Rowin Hartman Kok (student Clusius College Hoorn)