Bouw mee aan een groener gezicht

Stadspark Verticaal gaat van start met een grootse activatie, om stadsmensen zelf het heft in handen te laten nemen. De oproep: bouw mee aan een groener gezicht, door massaal balkons en dakterrassen te transformeren tot bloeiende buitenruimtes.

Initiatiefnemer Upperbloom hoopt met de actie een positief zaadje te planten:
Bouw mee aan een groener gezicht | TuinVAK
Bouw mee aan een groener gezicht | TuinVAK

Initiatiefnemer Upperbloom hoopt met de actie een positief zaadje te planten: ‘Gemeentes hebben vergroeningsplannen in de koker, maar de eerste stap begint bij jezelf. Of je nu met één plantenbak begint of je hele dakterras verbouwt, ieder beetje groen doet wonderen. Ook voor je buren en de lokale biodiversiteit,’ zegt founder Sam van der Zanden. Laagdrempelige deelname is een belangrijke uitgangspunt voor de plantenservice voor buiten, die ook een circulaire plantenwisselservice aanbiedt. ‘Balkoniers helpen iedereen met gratis tips en tricks om je balkon groen te maken, online maar ook per WhatsApp en met een speciale truck die door de stad rijdt,’ aldus van der Zanden.

De vrolijke actie wordt gesteund door partners als Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, Amsterdam Rainproof, De Dakdokters en Groene Bouwhekken.

Je hebt geen groene vingers nodig, alleen frisse zin. Van inwoners tot ondernemers: iedere stedeling kan aanschuiven.