Brons voor Hoveniers Aeres op Euroskills 2023

   Willem Mateman en Twan Geven - Aeres MBO
  Willem Mateman en Twan Geven - Aeres MBO

Het team Hoveniers van Aeres MBO, bestaande uit Twan Geven en Willem Mateman, heeft brons gewonnen op de Euroskills 2023 in Gdansk.

   Willem Mateman en Twan Geven - Aeres MBO
  Willem Mateman en Twan Geven - Aeres MBO

Team Netherlands won in Gdansk drie Europese titels plus 9 medailles voor excellente prestatie. Lasser Bart Willems (ROC Nijmegen) nam het goud mee naar huis, samen met de ‘Best of Nation’ medaille als hoogst scorende Nederlandse deelnemer. Brons was ook voor Team mechatronica bestaande uit Sybo Martens en Stefan de Roo (Aventus).

Het 3-daagse Europees kampioenschap voor beroepsonderwijs is op zaterdagavond 9 september afgesloten met een feestelijke ceremonie en prijsuitreiking.

Ontlading voor Hoveniers Aeres

Nu een aantal zeer intensieve dagen kijken Twan en Willem uit naar rust en het weerzien met de familie in Nederland. Wat hen onderscheidt van anderen is vooral voor het getrainde oog zichtbaar. Willem vertelt hierover: “We krijgen allemaal dezelfde tekening, in principe maak je dus dezelfde tuin. Het ligt vooral aan de meetpunten die zeer nauwkeurig moeten zijn. Daarnaast wordt gekeken naar de gekozen beplanting.” Een podiumplek hadden ze niet verwacht. Willem: “Dit is echt een moment van ontlading en blijdschap. Onze hoop was eigenlijk gevestigd op een Medallion for Excellence, maar toen? Ja, een podiumplek is natuurlijk stiekem wel het mooist!”