Buitenkraan gebruiken tijdens vorst

Buitenkraan gebruiken tijdens vorst

De herfst is bij uitstek de periode om vorstvrije buitenkranen, zoals de Polar II kraan van Schell, te installeren. Deze kraan voorkomt vorstschade aan de waterleiding dankzij een slimme constructie, waardoor het water automatisch uit de kraan loopt als die dichtgedraaid wordt.

Buitenkraan gebruiken tijdens vorst

De kraan, die met montageset geleverd wordt, kan eenvoudig geïnstalleerd worden.

Buitenkraan gebruiken tijdens vorst

Zodra de kraan van de Polar II gesloten wordt, laat het binnenventilatiesysteem automatisch de hele buitenmuurkraan leeglopen. Dankzij deze slimme, technische oplossing is de kraan in de winter tegen bevriezing beschermd en kan de kraan ook in vorstperiodes veilig gebruikt worden.

Afsluiter bevindt zich in vorstvrije zone

De afsluiter in de Polar II met het interne ventilatieventiel bevindt zich in het achterste deel van de buitenmuur en dus in de vorstvrije zone. Wanneer men de kraan dichtdraait, wordt de ventilatieklep in combinatie met de terugslagklep aan de inlaatzijde geactiveerd. Het ventilatieventiel gaat open en het water kan weglopen terwijl er lucht naar binnen stroomt.

De O-ringafdichting van hoogwaardig materiaal is conform KTW-richtlijn (de Duitse kwaliteitsnorm voor rubberen en kunststof onderdelen die in contact komen met drinkwater) en zorgt voor een duurzame en effectieve afdichting.