Calculatiesoftware voor houtschroeven

23-11-2022
Calculatiesoftware voor houtschroeven

HECO-Schrauben heeft het complete programma HECO-TOPIX-plus houtschroeven in de houtbouw-modules van de calculatiesoftware HCS 4.0 opgenomen. Gebruikers kunnen daarmee alle mogelijke schroefverbindingen in houtconstructies berekenen.

Calculatiesoftware voor houtschroeven

De calculatiesoftware beschikt over alle data, die nodig zijn voor de berekening van houtconstructies met de HECO-TOPIX-plus houtschroeven conform ETA-19/0553. De software geeft niet alleen inzicht in de belasting van de constructie, maar ook advies over het meest geschikte type schroef, de afmetingen en benodigde hoeveelheid, zodat de economisch meest voordelige oplossing gekozen kan worden.

Calculatiesoftware voor houtschroeven

De calculatiesoftware is geschikt voor de berekening van constructies met verschillende houtsoorten, zoals die in de ETA-19/0553 opgenomen zijn: bijvoorbeeld massief hardhout en naaldhout, gelijmd gelamineerd hout, fineerhout en beukenhout. Behalve houtverbindingen kunnen ook hout-staalverbindingen en hout-betonverbindingen met behulp van de MultiMonti TimberConnect schroefankers berekend worden.

De HCS calculatiesoftware biedt een aantal handige filteropties voor onder meer het type schroef, de schroefdiameter, de schroefkop, de schroefdraad en de staalsoort, zodat gebruikers snel de benodigde informatie voor elke toepassing kunnen vinden. Over elke schroef krijgt de gebruiker gedetailleerde productinformatie met een verwijzing naar de bestaande goedkeuringen.

De calculatiesoftware HCS is beschikbaar in zeven talen - waaronder Nederlands - en kan gratis worden gedownload van de website.