CAO-akkoord: 5,6 procent er bij

CAO-akkoord: 5,6 procent er bij | TuinVAK
Branchevereniging VHG, FNV Agrarisch Groen en CNV Vakmensen hebben een principeakkoord bereikt voor een nieuwe cao voor het Hoveniersbedrijf in Nederland. De onderhandelingen zijn constructief en prettig verlopen. De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 juli 2018 tot en met 30 juni 2020. Er is veel aandacht besteed aan scholing, duurzame inzetbaarheid en inkomen.
Partijen hebben een aantal afspraken gemaakt waarmee zij de aantrekkingskracht van de sector willen vergroten voor nieuwe en bestaande medewerkers:
* De medewerkers in de branche ontvangen gedurende de looptijd van deze nieuwe cao een structurele loonsverhoging van totaal 5,6%.
* Werkgevers krijgen een hogere vergoeding wanneer een van hun werknemers deelneemt aan de VHG Branche-opleiding. Ook de examenbonus voor de deelnemers gaat omhoog.
De huidige subsidieregeling voor BBL (beroepsbegeleidende leerweg) via het fonds Colland Arbeidsmarkt wordt uitgebreid voor BBL-leerlingen vanaf 21 jaar. Ook willen de onderhandelingspartijen werken aan een duurzame en effectieve inzetbaarheid van oudere werknemers in de hoveniers- en groenvoorzienersbranche. De huidige seniorenregeling wordt aangepast.
Foto: ANP