Collaboratieve robot met vacuümtechnologie

21-07-2023
Collaboratieve robot met vacuümtechnologie

De combinatie van een collaboratieve robot en state-of-the-art vacuümtechnologie is de perfecte oplossing om mensen te ontlasten tijdens hijswerkzaamheden.

Collaboratieve robot met vacuümtechnologie

In plaats van zoals gewoonlijk achter een beschermend hek te werken, werkt de collaboratieve robot zij aan zij met mensen. Dit bespaart ruimte, tijd en dus geld. Tegelijkertijd beschermt het de gezondheid van de werknemers. De Deense fabrikant Cobot Lift biedt mobiele en stationaire oplossingen. In Duitsland is euroTECH Vertriebs GmbH de exclusieve partner van Cobot Lift en vult de slimme manier van heffen aan met geavanceerde vacuümtechnologie.

Collaboratieve robot met vacuümtechnologie

Robot met verbeterd laadvermogen

Cobot Lift heeft de prestaties van zijn collaboratieve robotsysteem aanzienlijk verbeterd door het laadvermogen van de geïntegreerde UR10-robot te verhogen van 10 naar 45 kg. Dit wordt mogelijk gemaakt door een vacuümbuisheffer die het grootste deel van het gewicht draagt. Als gecertificeerde UR+ solution partner kan Cobot Lift op betrouwbare en snelle wijze maatwerkprogrammering uitvoeren. De nieuwste functie is de integratie van het SMARTSHIFT mechanische snelwisselsysteem van SMARTSHIFT Robotics. Het maakt het heel gemakkelijk om de gereedschappen van de hefeenheid te vervangen. Dit betekent maximale flexibiliteit en variabiliteit met de eenvoudigste bediening.

Collaboratieve robot met vacuümtechnologie

Naast zijn krachtige hefvermogen maakt de collaboratieve robot indruk met zijn kleine voetafdruk en mobiele ontwerp, waardoor hij kan werken waar hij nodig is.