Complete zaailijn

Vredo Dodewaard is inmiddels toe aan haar vijfde generatie doorzaaiers en heeft besloten het programma door te trekken in een complete zaailijn voor de fine turf serie (sport/golf/gazon).

De huidige Compact en Supercompact zijn als eerste vernieuwd en zullen in de nieuwe
Complete zaailijn | TuinVAK

De huidige Compact en Supercompact zijn als eerste vernieuwd en zullen in de nieuwe generatie als DZ5 Single compact en DZ5 Super compact geïntroduceerd worden.

Vredo Single compact is een compleet nieuw ontwikkelde machine gebaseerd op het vertrouwde dubbelschijfprincipe opgesteld in een enkele rij schijven, die dankzij de perfecte incisie het zaad aflegt in de bodem voor optimale kieming. Ten opzichte van de huidige Compact serie is de Single compact lichter en korter aan de trekker gebouwd. Dit heeft als voordeel dat een (lichte) trekker nu met een bredere machine uitgerust kan worden.

Ook de Vredo Super compact serie is sterk vernieuwd, waarbij de schijven zijn opgesteld in twee rijen en daarmee een rijen- afstand van slechts 3,5cm kent. Bij de doorontwikkeling van de Super compact is gewichtsbesparing en kortere aanbouw aan de trekker behaald, zodat ook hier met lichtere trekkers gewerkt kan worden.