Connect:charger van Linde geeft inzicht in laadprocessen

Connect:charger van Linde geeft inzicht in laadprocessen

De nieuwe ‘connect:charger’ module als onderdeel van het fleetmanagement systeem van Linde Material Handling (MH) geeft inzicht in de laadprocessen van elektrisch intern transport.

Connect:charger van Linde geeft inzicht in laadprocessen

Daarnaast verlaagt het de elektriciteitskosten, terwijl de beschikbaarheid van de trucks wordt gewaarborgd door prioritering, gedefinieerde laadtijden en vermogenslimieten. De eenvoudig te installeren software- en hardware oplossing is geschikt voor gebruik in alle bedrijfstakken én bewijst zijn waarde zowel bij grote als bij kleine truckvloten.

Het nieuwe Linde-systeem verbindt tot 50 laders in een netwerk door middel van een centrale hardware-unit, die automatisch de stroomvraag regelt volgens vooraf gedefinieerde richtlijnen. Bovendien kunnen heftruckchauffeurs en vlootbeheerders via een dashboard alle relevante informatie opvragen. Ze kunnen bijvoorbeeld zien wanneer een bepaalde truck weer klaar is voor gebruik of hoeveel energie de afzonderlijke laders in de loop van de dag hebben verbruikt. Via het dashboard kunnen ook in een paar klikken instellingen worden gemaakt om het laadgedrag aan te passen aan de bedrijfsbehoeften.

Linde verkrijgbaar bij Motrac

De connect:charger module is, net als Linde connect:desk en Linde connect:cloud, verkrijgbaar via Motrac en kan ook achteraf worden ingebouwd, mits de laders voorzien zijn van een geïntegreerde interface (vanaf bouwjaar 2018).