Cumela eist subsidie gelijkheid

Cumela vindt dat de overheid een eind moeten maken aan de subsidie-ongelijkheid die ontstaat doordat er twee verschillende subsidieregelingen zijn voor de aanschaf van elektrisch materieel.

Wim van Mourik, voorzitter van Cumela

Wim van Mourik, voorzitter van Cumela

Bovendien is er voor de SEB-regeling veel te weinig geld beschikbaar om aan alle aanvragen te voldoen. Voorzitter Wim van Mourik roept klimaatminister Rob Jetten en minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat daarom op in actie te komen en een klein deel van het klimaatbudget direct in te zetten om deze kans te pakken. ‘Veel bedrijven willen vergroenen. Maak dat mogelijk en voorkom dat er ongelijkheid ontstaat door het wel of niet kunnen meedoen aan deze subsidieloterij.’

Cumela stelt dat de SEB (Stimulering Emissieloos Bouwmateriaal) ruimer toegankelijk moet zijn en dat er meer budget beschikbaar moet komen.

Bovendien moet de regeling volgens Cumela toegankelijk worden voor alle bedrijven die te maken krijgen met eisen met betrekking tot de stikstof- of CO2-emissie. Nog groter is de ongelijkheid die ontstaat doordat er voor elke sector aparte regelingen zijn. Cumela vindt dat er een eind moet komen aan de subsidie-ongelijkheid.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.