Curio Prinsentuin wint wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg

Actueel 26-03
Curio Prinsentuin wint wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg

De landelijk finale van de Skills Talents vakwedstrijd Tuinontwerp en -aanleg voor vmbo-leerlingen is net als vorig jaar gewonnen door een team van Curio Prinsentuin Oudenbosch.

Curio Prinsentuin wint wedstrijd Tuinontwerp en -aanleg

Pim de Bruijn en Kai Roks gingen met het goud naar huis. De tweede plaats was voor het team van het Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder en de derde plaats voor Gomarus College Groningen.

Aan de finale namen acht teams van twee leerlingen deel. Zij hadden zich hiervoor geplaatst tijdens regionale voorronden op diverse groene vmbo-scholen. De deelnemers maakten in vijf uur tijd een tuin van twee bij drie meter met twee houten vlonders, sierpalen, bestrating en vaste beplanting. En dat allemaal onder de blik van de jury en het publiek. De deelnemers kregen bovendien bezoek van minister van Primair en Voortgezet onderwijs Mariëlle Paul. De wedstrijden zijn een bijzondere ervaring voor de deelnemers en een stimulans om door te stromen naar een mbo-opleiding. Het is bovendien een opmaat naar deelname aan de mbo-wedstrijden waarvoor in november kwalificatierondes plaatsvinden.