Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft.
Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt.
De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse stengelsla al?
Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Laquenexy Fruit Gardens. Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat.
De eetbare siertuin is vertaald door Stichting De Tuinten van MergenMetz.
De eetbare siertuin | Pascal Garbe - Didier Willery | ISBN 978 90 561 5870 5 | Paperback | 318 pagina's |