De Schans blijft verkooppunt voor Knikmopsen

De Schans blijft verkooppunt voor Knikmopsen

Tussen de fabrikant van de Knikmops, Gebroeders Geens uit Hoogstraten en De Schans loopt al lang een discussie over de samenwerking en ontwikkeling van de Knikmops. Een en ander heeft ertoe geleid dat vanaf 1 juli 2023 de (distributie)overeenkomst tussen De Schans en Gebroeders Geens eindigt. Maar, Gebroeders Geens moet De Schans na die tijd wel blijven beleveren met Knikmopsen.

De Schans blijft verkooppunt voor Knikmopsen

De Schans blijft dus voorlopig verkoper van Knikmopsen. En voor hun Knikmopsklanten blijven ze reparaties, onderhoud, verhuur, verkoop van onderdelen en aanbouwdelen als vanouds leveren.


De Schans staat niet stil. Met de in 2022 uitgebrachte Relly-machine heeft De Schans een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Deze geheel in eigen beheer ontwikkelde minishovel waarin 30 jaar ervaring en klantinput is verwerkt, is dermate succesvol dat het bedrijf uit Hedel de vraag niet kan bijbenen. Voor de Relly is inmiddels een dealernetwerk opgezet dat zowel de Nederlandse als de Belgische markt bestrijkt. De met fossiele of elektrische tractie verkrijgbare nieuwe Relly-machine kent inmiddels enthousiaste gebruikers in Italië, Duitsland, Zweden, Noorwegen, Groot-Brittannië en Spanje. Zelfs in de Verenigde Staten is de compacte, veelzijdige Relly ontdekt, de eerste twee exemplaren rolden onlangs in Chicago uit de container.

Bijna 30 jaar Knikmops

Voor Reinoud van der Schans, oprichter en eigenaar van De Schans, valt hiermee een zware last van zijn schouders: “Na bijna 30 jaar Knikmops besef ik als geen ander hoe geliefd de Knikmops is. Het leek me bijna onmogelijk om dat met een geheel nieuwe eigen minishovel te evenaren, maar nu ik zie hoe enthousiast de Relly wordt ontvangen, ben ik volledig gerustgesteld.”

De medewerkers van De Schans zijn al net zo enthousiast en bij het team is nog steeds plaats voor enkele technische en commerciële talenten.