De toekomst van commercieel gazononderhoud

Husqvarna CEORA is de langverwachte oplossing voor commercieel gazononderhoud. In een sector die momenteel overheerst wordt door zware, conventionele, handbediende dieselmaaiers, zorgt CEORA voor een ware revolutie. Deze robot kan namelijk volledig zelfstandig tot acht voetbalvelden maaien, zowel overdag als ‘s nachts.

De toekomst van commercieel gazononderhoud | TuinVAK
De toekomst van commercieel gazononderhoud | TuinVAK
De toekomst van commercieel gazononderhoud | TuinVAK

Dat drukt de algemene kosten aanzienlijk en geeft medewerkers de kans om te focussen op taken met toegevoegde waarde. De maaier is elektrisch, d.w.z. stil en emissievrij. Hij is ontworpen met het oog op een veilige en autonome werking. Verder is hij licht, uitgerust met extra veilige messen en in staat om voorwerpen te detecteren en te ontwijken. In de toekomst zal de baanbrekende oplossing van CEORA worden aangevuld met een hele waaier van accessoires, zodat hij kan helpen bij het bemesten, het creëren van streepeffecten of het verzamelen van golfballen.

Nieuw tijdperk
Husqvarna als pionier hielp al miljoenen particulieren overschakelen van handmaaiers naar robotmaaiers. Nu leidt Husqvarna het commerciële gazononderhoud een nieuw tijdperk binnen, met een grootschalige robotoplossing die de kwaliteit van het gazon verhoogt en tegelijkertijd de kosten met ongeveer 30% doet dalen in vergelijking met conventionele commerciële maaiers.

CEORA maakt het gazon groener en dichter begroeid dankzij de unieke snijtechnologie, het lage gewicht en de mogelijkheid om vaker te maaien.  Via een smartphone kunnen professionals instellen hoe, wanneer en waar CEORA moet maaien. De prestaties op het gras zijn efficiënt en systematisch, want de robot maait strook per strook. Voor het onderhoud volstaat het tijdig de messen te vervangen en de machine schoon te maken.

Flexibel gebruik en meer controle
CEORA is stevig gebouwd en gemakkelijk te beheren. Greenkeepers kunnen van CEORA verwachten dat hij tot op de 2-3 cm nauwkeurig maait, dankzij het satellietnavigatiesysteem van Husqvarna, EPOS. Ze kunnen afzonderlijke zones instellen en er verschillende maaitijden en -hoogten aan toekennen. Via de app Husqvarna Fleet Services kunnen gebruikers alle maaiers in hun vloot nauwgezet in het oog houden.

Veiligheidsvoorzieningen
Het ultrasone systeem voor voorwerpdetectie op afstand doet de maaier vertragen zodra hij een voorwerp nadert. Omdat er zo minder onderbrekingen en ongewenste haltes zijn, wordt de productieve tijd verlengt. Golf- en voetbalclubs, openbare commerciële landeigenaars, kunnen hun koolstofvoetafdruk aanzienlijk verkleinen, want de maaier is emissievrij

Beschikbaarheid
Er worden twee modellen gelanceerd - Husqvarna CEORA 544 EPOS en Husqvarna CEORA 546 EPOS, bij een selectie professionele partners van Husqvarna vanaf het eerste kwartaal van 2022. Het eerste jaar gelden speciale lanceringsprijzen: EUR 24.900 voor CEORA 544 EPOS en EUR 28.900 voor Husqvarna CEORA 546 (adviesprijzen). In bepaalde markten zijn ze ook verkrijgbaar met een leaseformule.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.