Draagarmstellingen met een kleurtje

Materiaal en Gereedschap 27-02
Draagarmstellingen met een kleurtje

Het Nederlandse houthandelsbedrijf Van Deuveren koos voor gekleurde draagarmstellingsystemen van OHRA bij de inrichting van zijn nieuwe hoofdvestiging.

Draagarmstellingen met een kleurtje

Naast de technische kenmerken was de belangrijkste doorslaggevende factor de mogelijkheid om de kleur van de individuele stellingen aan te kunnen passen. De kleurstelling van de verschillende gebouwen en de binnen- en buitenstellingen vormen een harmonieus geheel dankzij repeterende kleuren.

Draagarmstellingen met een kleurtje

Omdat de vorige locatie zijn grenzen had bereikt, de opslagcapaciteit niet meer kon worden uitgebreid en de toegang moeilijk was vanwege de ligging nabij een woonwijk, besloot van Deuveren te verhuizen naar de nieuwe hoofdvestiging in Dedemsvaart.

Draagarmstellingen met een kleurtje

OHRA produceert de stellingen altijd klantspecifiek volgens de eisen van de klant – bij van Deuveren gold dit niet alleen voor de afmetingen en de draagkrachten, maar ook voor de kleur.

Draagarmstellingen gepoedercoat

De stellingen voor de buitenruimte werden gepoedercoat in de kleur RAL 7016 ‘antracietgrijs’. Ze nemen de kleuren over van de gevelwandbeplating van de hallen waartussen ze geplaatst zijn. De kozijnen van de hallen en de staalconstructie van de hoofdvestiging zijn geschilderd in RAL 3000 ‘vuurrood’. Deze kleur wordt herhaald op de stellingen in dit deel van het gebouw. In een derde complex, waar voornamelijk dak- en gevelelementen worden opgeslagen, zijn de stellingen uitgevoerd in de kleur lichtgrijs (RAL 7035).