Drieklimatenkas tijdelijk gesloten voor vernieuwing

Algemeen 15-02

Op maandag 26 februari 2024 sluit de Drieklimatenkas van de Hortus Botanicus Amsterdam de deuren voor publiek. De kas wordt vanaf die datum gerenoveerd. De vernieuwde, duurzame kas zal weer open gaan in juni 2025, tijdens de viering van 750 jaar Amsterdam.

De Hortus zelf blijft in de tussentijd geopend voor publiek, met haar bijzondere collectie in de tuin en in de Palmenkas, Kaslokaal en Vlinderkas. Daarnaast zijn er gedurende de periode van de verbouwing van de kas eenmalig bijzondere collecties en exposities in verschillende delen van de tuin te zien.

Drieklimatenkas tijdelijk gesloten voor vernieuwing

Drieklimatenkas is een publiekstrekker

De huidige Drieklimatenkas, die in 1993 werd gebouwd, is een publiekstrekker en een niet meer weg te denken beeld aan de Nieuwe Herengracht. De kas wordt ingrijpend verbouwd tot een duurzame constructie waarin het verhaal van biodiversiteit en de relatie met klimaat wordt verteld, met isolerende daken, hergebruik van (regen)water en slimme, energiezuinige klimaatsystemen.

Artist impression
Artist impression

Tijdens de verbouwing zullen de planten uit de kassen op verschillende plekken in binnen- en buitenland een tijdelijk onderkomen vinden.