Duizend jonge bomen in Epe

Op donderdag 2 februari 2023 plantte wethouder Annemiek van Loon de laatste van 1.000 jonge bomen, hybride noot, in het bos van Gemeente Epe. Dit deed zij samen met Maarten Willemen voorzitter van PEFC Nederland.

©Fred Rijckenberg

Deze bomen zijn eerder toegezegd door PEFC Nederland. ‘

Aanleiding voor het planten van de bomen was de belofte van PEFC om voor elke deelnemer van onze PEFC jaarbijeenkomst november 2022 in ieder geval een 3-tal bomen te planten,’ aldus Maarten Willemen. De hybride noot is een kruising van de zwarte noot en de walnoot.

Afgelopen jaren is er hard gewerkt om  de gemeentebossen te verrijken met een meer divers bomenstand. Sinds eind vorig jaar worden diverse loofboomsoorten geplant die diep wortelen en met hun blad een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de Veluwse bodem die vrij zuur en arm is. De nieuw aan te planten bomen kunnen bovendien goed tegen drogere en warmere weersomstandigheden.

Het investeren in een gezonde bodem is niet alleen van belang voor de houtoogst, het zorgt er ook voor dat de bosbodem meer water kan vasthouden waardoor de bomen beter groeien en meer kunnen verdampen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

TuinVAK nieuwsbrief ontvangen?

Inschrijven

Delen


  • Agenda

  • Geen agenda-items bekend.