Duurzamer, stiller, elektrisch

Dit voorjaar zal het Amerikaanse tuinmerk Cub Cadet nieuwe XR5 robotmaaiers introduceren en vier nieuwe, geavanceerde tuinmachines op 60 V accu's. 
Duurzamer, stiller, elektrisch | TuinVAK
Met zijn zwevende maaidek, superieure prestaties op heuvelachtige terreinen, een zelfreinigende functie en eenvoudig te vervangen reserveonderdelen is een XR5-robotmaaier de perfecte tuinhulp. Het gepatenteerde maaisysteem van de Cub Cadet XR5 1000- en XR5 2000-modellen biedt een uitzonderlijk strak maairesultaat. Het zwevende maaidek maait met gemak oneffen gazons en kan hellingen tot 45% aan. De XR5-modellen kunnen buiten de wielbasis maaien zodat de randen van het gazon niet handmatig bijgewerkt hoeven te worden. De zelfreinigende functie van de Cub Cadet XR5-modellen op het maaidek en de banden beperkt het onderhoud tot een minimum. De robotmaaier kan eenvoudig worden geprogrammeerd via een gebruiksvriendelijk 4,3" LCD-kleurendisplay met aanraakscherm.
De LH5 FORCE-serie bestaat uit vier nieuwe, geavanceerde machines op 60 Volt batterijen. Naast een trimmer (LH5 T60), heggenschaar (LH5 H60) en bladblazer (LH5 B60) lanceert Cub Cadet ook voor de eerste keer een kettingzaag (LH5 C60).