ECO werksokken: weer een stap vooruit

ECO werksokken: weer een stap vooruit

Bata Industrials komt met ECO werksokken, een nieuwe lijn sokken waarmee Bata een stap vooruit zet richting een milieuvriendelijke wereld.

ECO werksokken: weer een stap vooruit

De sokkencollectie is gemaakt van gerecycled Pro-Cool® EcoMade polyester en Polyfresh® GRS polyester.

ECO werksokken: weer een stap vooruit

Beide materialen hebben GRS- en Oeko-Tex®-certificeringen en maken gebruik van vezels gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De nieuwe ECO werksokken zijn beter voor het milieu, maar bieden ook een ongeëvenaard comfort en een uitstekende pasvorm en vochtregulatie. Bata Industrials werkt continu aan betere en milieuvriendelijkere producten volgens zijn bedrijfscredo THAT’S ANOTHER STEP Ahead.

ECO werksokken: weer een stap vooruit

ECO sokken voor alle seizoenen

De collectie bestaat uit werksokken die geschikt zijn voor alle seizoenen of die juist extra verkoelend of extra warm zijn. Met name de all seasons werksokken zijn voorzien van een asymmetrische zool die zorgt voor een betere verdeling van de belasting en een natuurlijke afwikkeling van de rolbeweging. Het comfort is optimaal door de links en rechts gebreide teenvorm en de beschermende badstofzones bij enkel en achillespees.

Alle werksokken van Bata Industrials, inclusief de ECO sokken zijn OEKO-TEX Standard 100 productclass II gecertificeerd. Hierdoor is de afwezigheid van schadelijke stoffen in het product (voor direct contact met de huid) volgens de jaarlijks vastgestelde norm onderzocht en gegarandeerd. De sokken zijn met de grootst mogelijke aandacht voor mens en milieu vervaardigd.