Een crème die meebeweegt met het hout

21-10-2022
Een crème die meebeweegt met het hout

Na de 1-laags olie-variant binnenshuis maakt Rubio Monocoat ook steeds meer furore met zijn 1-laags systeem voor de buitenomgeving. Deze Rubio WoodCream valt bij schilders en houthandels al een tijdje in goede aarde en kan voor hoveniers ook een uitkomst zijn.

Een crème die meebeweegt met het hout

Rubio WoodCream is geen traditioneel verf- of lakproduct, maar een innovatieve crème op waxbasis met een hydrofoob karakter. Het product is speciaal ontwikkeld voor een maximale bescherming van verticaal hout en behoudt bovendien de natuurlijke look & feel van buitenhout. De unieke en actieve zelfreinigende formule voedt het hout intensief, behoudt de ademende structuur en maakt het oppervlak waterafstotend. Daardoor zal het product niet afschilferen.

Een crème die meebeweegt met het hout

Rubio WoodCream is beschikbaar in 27 originele kleuren.  Verkoopmanager Sjoerd Sjoerd Bos spreekt in de dagelijkse praktijk liever over 26 kleuren. ‘Eentje is namelijk transparant. Daar zit geen uv-filter op, waardoor het hout wel gaat vergrijzen. We zijn bij de introductie van Rubio WoodCream begonnen met 7 grijstinten, daar zijn inmiddels dus 19 kleuren bijgekomen. Het geeft wel aan hoeveel potentie dit product heeft.’

Een crème die meebeweegt met het hout

Geen druipgevaar

Door zijn crèmestructuur is Rubio WoodCream gemakkelijk aan te brengen met een borstel, zonder druipgevaar, op zowel nieuw als eerder behandeld hout. Het product is uitermate geschikt voor zachte houtsoorten. Je hoeft bovendien maar één laag aan te brengen, hebt geen afplaktape nodig en kan het gemakkelijk boven het hoofd aanbrengen. Daarnaast zit je met een laag verbruik: afhankelijk van de zuigkracht van de ondergrond zal je verbruik 50 tot 80 g/m² per laag zijn. Na 30 minuten is het product al handdroog en in totaal bedraagt de droogtijd zo’n twaalf uur. Als kers op de taart is het product met 0% VOC erg milieuvriendelijk.

Nieuwe doelgroep

Schilders en houthandels lopen weg met Rubio WoodCream. Wat Sjoerd Bos betreft is de hovenier de volgende doelgroep die overstag gaat. ‘Nu is het gangbaar dat een hovenier na het plaatsen van een schutting of een overkapping de klant naar een adviseur stuurt om de juiste kleur te bepalen en aan te laten brengen. Terwijl de hovenier de Rubio WoodCream ook zelf kan aanbrengen. Daar hebben ze geen schildersopleiding voor nodig. Je hoeft dankzij de samenstelling geen grondverf aan te brengen en niet te primeren of te schuren. De laagdrempeligheid is, samen met het duurzame karakter, de kracht van dit product.’

Ralf Pijnenburg

Het volledige artikel is te lezen in TuinVak nr 5.