Een groen dak mét zonnepanelen

Solar Sedum slaagt er met het Airframe in een groen sedumdak én zonnepanelen te combineren voor het optimale resultaat en behaalde hiermee de 44e plaats in de KVK Innovatie Top 100 2021. 

Wilde je tot nu toe zonnepanelen en een groen dak, dan moest je panelen boven op het

Wilde je tot nu toe zonnepanelen en een groen dak, dan moest je panelen boven op het groen leggen of het groen om de panelen heen. Bij beide oplossingen zorgt dit niet voor het gewenste resultaat en is er zelfs risico dat het groen de panelen negatief beïnvloedt.

Met het Airframe van Solar Sedum kan het groene dak worden gebruikt als ballast voor de zonnepanelen en wordt rekening gehouden met lucht, licht en water voor de beplanting. Zo is het wél mogelijk om beide technologieën op hetzelfde dakvlak te verwezenlijken. Bovendien gaat het dakoppervlak langer mee en wordt de dak-omgeving gekoeld, waardoor de zonnepanelen efficiënter werken en ook langer meegaan. Zo ontstaat het duurzaamst mogelijke ‘dakgebruik’.

Doordat panden met het Airframe in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien en bijdragen aan meer natuur in de stad, heeft deze innovatie een positieve invloed op de energievraag, de waterhuishouding en biodiversiteitsproblemen in stedelijke omgevingen.