Een groene golf van innovatie

#Tuinvak 28-01-2021
Een groene golf van innovatie

Groenvoorziener De Enk Groen & Golf, Binder Groenprojecten (onderdeel van De Enk) en Husqvarna hebben hun intensieve samenwerking bezegeld. De focus ligt op innovatie richting emissievrij werken. Behalve het gebruik van Husqvarna accugereedschappen, werkt De Enk ook met Automowers en is de groenvoorziener partner in een pilot met het innovatieve Husqvarna EPOS-systeem.
Een groene golf van innovatie
De Enk heeft 220 vaste en 80 seizoensmedewerkers in dienst en is actief in heel Nederland. Gerard van der Werf: “We hebben niet voor niets ‘De Vernieuwers’ als pay-off, innovatie is een belangrijke kernwaarde. In dat streven proberen we altijd de verbinding te leggen, tussen onze klanten, leveranciers en andere partners. Samen de wereld buiten mooier maken. We zijn dan ook blij dat we in Husqvarna zo’n innovatiepartner hebben gevonden.
Gezamenlijk hebben we de ambitie steeds een stap verder te gaan in verduurzaming van onze projecten en activiteiten. Dat betekent zo veel mogelijk gebruik van accugereedschappen en een focus op innovatie. De afgelopen maanden hebben we bijvoorbeeld al veelvuldig samengewerkt met Husqvarna, onder meer op Golfbaan Prise d’Eau in Tilburg. Daar voeren we een uitgebreide pilot van Husqvarna EPOS waarbij de robotmaaier werkt met een virtuele begrenzingsdraad.” 

Nieuwe methoden
Anton de Jong: “Ik ben oprecht onder de indruk van hoe ver De Enk durft te gaan in nieuwe methoden om de wereld buiten mooier te maken. En dat leeft door de hele organisatie. We hebben als Husqvarna dezelfde visie. Natuurlijk zijn we blij als een grote onderneming voor onze machines kiest, maar de toegevoegde waarde van onze relatie zit voor ons echt in de factor innovatie en het samen werken aan nieuwe, toekomstgerichte oplossingen. Het Husqvarna Professional team gaat die uitdaging graag aan!”
Training
De Enk Groen & Golf heeft onlangs het Niveau 3-certificaat voor CO2-bewust handelen behaald voor hovenierswerkzaamheden, groenonderhoud en dak- en gevelbegroeiing. Wim van Veldhuizen, Husqvarna Professional Manager Benelux: “De merken vinden elkaar in gedeelde ambities en maatschappelijke verantwoordelijkheid; een optimaal resultaat voor de eindgebruiker en tegelijkertijd reductie van CO2-uitstoot. Zodra de RIVM-richtlijnen het weer toelaten, zijn de medewerkers van De Enk van harte welkom in het Husqvarna Training Center in Praktijkcentrum IPC Groene Ruimte in Arnhem. Daar kunnen ze hun productkennis op peil houden en alvast kennis maken met de nieuwste innovaties.”

Een groene golf van innovatie